Az igazat megvallva ezt a bejegyzést tulajdonképpen D-Passion új száma az Infection ihlette. Már első hallásra ismerős volt valahonnan a szöveg, ami a számban hallható és ma unokatestvéremnek köszönhetően - aki mellesleg minden zombis filmet kívülről fúj - sikerült kiderítenünk, hogy a 28 nappal később című filmből kölcsönözte Rik a lyricsnek valót.

Valójában én már régebb óta gyűjtögetem egy mappában az olyan zenéket  a hozzájuk tartozó film részlettel melyeknek a lyrics-e nem egyedi, hanem "lopták" valahonnan. Személy szerint érdekesnek tartom az egyes párbeszédek felhasználását különböző számokban, ezért is szoktam általában minden filmet angol nyelven nézni és ennek köszönhetően elég sok érdekességre sikerült rábukkannom az idők folyamán.

Kezdésnek most három zenével/filmmel foglalkoznék és, ha a visszajelzések alapján más is érdekesnek találja ezt a témát, akkor várható a folytatás!

A rövid bevezető után rá is térnék akkor a lényegre, és elkezdeném a "leleplezést" D-Passion - Infection számával. Az első videón egy részlet látható a 28 nappal később című filmből magyar, illetve angol felirattal egyaránt, valamint alatta meghallgatható a szám is.

   


 

Második versenyzőnk Rude Awakening-től a  Wake Up To A Different World című szám szövegének a forrása lenne, ami nem máshonnan származik, mint a nagyszerű 24 című sorozatból, annak is a 4. évadjának a 19-es részéből, ha egészen pontos akarok lenni. Itt említeném meg azt is, hogy az egyik kedvenc sorozatom a 24 és emlékszem nagyon meglepődtem anno, amikor meghallottam az ismerős szöveget az egyik ember szájából.

Filmrészlet, illetve maga a szám megtekinthető itt:

 

 

 


 

A végére hagytam egy számomra különleges darabot, melyre talán soha nem akadok rá, ha véletlenül nem kapcsolom be éjszaka a TV-t. Talán a sors akarta úgy, hogy pont akkor feküdjek rá a távirányítóra és kapcsoljam be az RTL Klubot, melyen épp a Kill Bill-t adták, mert máshogy esélyem se lett volna ezt észrevenni, hiszen gyűlölöm azt a filmet és magamtól soha nem néztem volna meg. Azonban Meccano Twins-ék megnézték, és felhasználtak belőle a Pure Intentions című számuk megalkotásához. Íme a bizonyítékok:

 

Úgy gondolom, hogy sok olyan szám van, ami éppen attól lesz különleges, mert  ki akar fejezni valamilyen érzelmet, véleményt a külvilág felé és szerintem ezért találó 1-1 olyan mondatot kiragadni filmekből, melyeknek valóban van tartalma , mondanivalója és nem csak abból áll egy szám szövege hogy Fuck You, You Motherfucking Son Of A Bitch, hanem akár elgondolkodtató is lehet. A fentiek közül például r_AW remek idézetet használt annak kifejezésére, hogy példának felhozza a terrorizmust, és most nem akarok itt ilyen nagy dolgokba, hogy politika, vagy tudomány belemenni, de az Infection is simán utal arra, hogy bármikor kifejleszthetnek 1 vírust, ami majd kiírt minket...

Lehet persze, hogy van akiknek ezek semmit se jelentenek és el se olvassa, meg se nézi/hallgatja, mert mondjuk nem ért angolul, vagy úgy gondolja, hogy minek elgondolkozni egy számon, hiszen hallgatni és bulizni kell rá, a mondandókat meg hagyjuk meg a filmeknek, de nekem akkor is érdekes ez a téma és nagyon tudom tisztelni az olyan producereket, akik igazi tartalommal képesek megtölteni számaikat, úgyhogy valószínűleg fogok még írni ebben a témában.

A bejegyzés trackback címe:

https://thewarrior.blog.hu/api/trackback/id/tr51966607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása