A Reply To Zsán

Címkék: music 2009

2009.02.02. 22:52

Elkezdtem az előző postban válaszolni Zsán utolsó kommentjére, de aztán olyan szófosás jött rám, hogy inkább létrehoztam egy új bejegyzést, melyben leírom a válaszom :)

Zsán · http://gabber.kingdom.hu/ 2009.02.02. 20:57:59:

Hardcore Blasters. meg az Enzajm. Traxtorm kurvul (meg mindig zsenialis, de koran sem allitanam, hogy a csucson lennenek), Neophyte es a Rotterdam Records szintugy. (mondom, nem azt allitom, hogy szarok, mert tavaly is csomo zsenialis szamot adtak a vilagnak :))
ami meglepett, hogy az Offensive 2-3 evnyi utolso utani fostermelmest kovetoen kezd megint fasza, ertelmes zeneket kiadni. (igy kellene a TTM-nek is... mar ideje lenne, mert ennel lejjebb nem lehet sullyedni.)
KNOR is feltamadt halottaibol.
MOH mondjuk volt mar magasabban is ennel. ugyanugy vagyok veluk, mint a MRV-vel. kb 10 release-bol 5 gecijo, viszont a masik 50% nem jon be egyaltalan.

mondom en perpill sajnalom a TTM-et, mert zeneileg megcsomorlottek egy ponton. es ehhez meg hozzajarul az a teny is, hogy az elmult ket evben 34 (omfg!!!!) release-t adtak ki. mennyiseg > minoseg... sajnalom nagyon a TTM-et. mar csak azert is, mert regebben az egyik kedvenc labelem volt... lehet, hogy azert is viseltetek igy irantuk, mert melysegesen csalodtam bennuk...

Akkor jöjjön a válaszom:

Tök jó, hogy másképp látjuk a dolgokat, és érdekes volt elolvasnom a te álláspontodat :)
Sztem: Traxtorm és Neophyte Records egyfolytában ontja a jó releaseket, Offensive és a KNOR számomra már semmit nem jelentenek... Hardcore Blasters-el úgy vagyok mint te mondjuk a MOH, vagy MRV-vel. 50%-50%
MOH-al viszont inkább 80-20 az arány a jó-rossz releaseket tekintve. (nálam a Pole Position, Infinity és Unrivalled húzta le, ha az utsó mondjuk 20-30 lemezt nézem).
Az egyetlen dolog amit tényleg nem értek nálad az az ellenszenv amit a TTM iránt mutatsz, pláne ha régen tényleg szeretted.
És nem arra gondolok, hogy mi a véleményed Promo-ról, mert azt már megtárgyaltuk egyszer, hogy neked nemjön be az új stílus amit képvisel. Mivel most így kompletten leszóltad a TTM-et tényleg nem értelek...

"mennyiseg > minoseg"

"sajnalom a TTM-et, mert zeneileg megcsomorlottek egy ponton"

Tehát szerinted az van a TTM-nél, mint a MRV-nél, hogy a mennyiség dominál a minőség helyett.
Akkor tekintsük is meg az elmúlt durván 30 release-t:

Az első szembetűnő különbség a MRV-el szemben, hogy itt nem 4-5 producer neve váltakozik.

Promo, D-Passion, Wishmaster, Rude Awakening, T-Junction, Alex B, The DJ Producer, N-Vitral, Peaky Pounder, Matt Green, Sandy Warez

Akárhogy is nézzük, az alapvető különbség a MRV és TTM között az, hogy kissé szélesebb zenei skálát vonultatnak fel a TTM-nél.
Ezért nem értem abszolút azt a kijelentésedet, hogy "zeneileg megcsomorlottek egy ponton". Miről beszélsz? Ez az állítás abszolút igaz a Megarave-re. Ők abszolút megcsömörlöttek egy ponton, és gyártják az egysíkú számaikat. Mond már azt, és főleg gondold is komolyan, hogyha ránézel mondjuk csak az utolsó 6 vinylre, akkor bármelyik is "utánozza" a másikat.

A mainstyleos T-Junction-ék után jön egy durvább, elvontabb Peaky Pounder, majd őt követi egy industrialis r_AW release, aztán jön Promo új lemeze, ami lehet, hogy neked nem tetszik, de az TE vagy :) Aztán jött ismét egy mainstyle lemez Wishmastertől, majd őt követte az új Promo Type, amin mind a 4 szám kurvára más jellegű.

  • From Deep Within': akár Enzyme-nak is elmehetne, full darkos
  • Time To Shine: igazi remekmű, D-Passion-ös beütéssel
  • Your Love Is Gone: kissé lightos ugyan, de legalább elüt a többitől
  • Meccano Remix: ez általában mindenkinek bejön szal ebbe úgyse kötnél bele :)

Ha azt mondod, hogy megcsömörlöttek egy ponton, akkor én miért látok ilyen változatosságot a zenék között?

Félre ne érts, semmi ellenségességet nem akarok feléd tükrözni, és örülök, hogy kommentelgetsz, ezért is tartom fontosnak, hogy mindenképp reagáljak arra, amit írtál és kíváncsian várom a reakciódat erre, és persze nem csak a tiedet, örülnék, ha más is hozzászólna :)

A bejegyzés trackback címe:

https://thewarrior.blog.hu/api/trackback/id/tr65919264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mercenaryntx · http://yithian.freeblog.hu 2009.02.03. 19:57:41

"Traxtorm és Neophyte Records egyfolytában ontja a jó releaseket"

Hát nemtom, nézzük csak, mikor vettem utoljára Neophyte-ot... 2007-ben. Én ebben nem érzem azt, hogy 'egyfolytában' jó lenne. a Traxtorm még aszondom so-so, adják, de már nem annyira. Ha AOF vagy Meccano jön ki, az jó, de a többiek annyira nem nagy ászok ott se.
A MOH ellenben picsaszar. Kb. MRV szint.

Ami pedig a TTM-et illeti. Minden release-t leszedek, és berakom a gyűjteménybe, de Promo-n, vagyis inkább r_Aw-n kívül mást nagyon nem érdemes venni, mert sajnos a sidekickek elég bénák ott mind. Egy új Void Settler album kéne, az az igazság.

The Warrior · http://thewarrior.blog.hu/ 2009.02.03. 20:03:31

NEO027 - NEO040-ig megvan nekem mind és számomra majdnem akkora istenek mint Traxtormék vagy TTM-ék.
Én új Promo vs D-Passion számokat akarok. sokat!!! :D:D:D
mondjuk az XTC Love is jöhetne már meg a Realism remix se ártana ha kijönne vinyl formájában...
ofkorsz meghallgatnék egy Void Settler-t is, de meg nem venném, vagy ha igen, az azt jelentené, hogy kibaszott nagy stílusváltozáson estek át :D

mercenaryntx · http://yithian.freeblog.hu 2009.02.03. 21:35:40

D-Passion-nek abba kéne hagynia a zenélést. De komolyan. a Put things right volt az utolsó értékelhető lemeze, már pedig az 2006-os.

Amúgy tudom már, mit felejtettem el a TTM kapcsán. Hogy az első 60 lemez volt csak zseniális, aztán jött egy gyengébb 60, és most meg már télleg csak Promo ér valamit.

The Warrior · http://thewarrior.blog.hu/ 2009.02.03. 22:28:32

Nem tudom miért értékeled 0-ra a zenéit és ez fáj :(
Engem mindig azok a hírek hoznak leginkább lázba, ha meghallom, hogy D-Passion ismét alkot, illetve ha zenél egy bulin. Nagyon remélem, hogy nem fog hiányozni Sound System Commandról sem.
süti beállítások módosítása